Beste ouders,

Omdat het nog wel eens verwarrend kan zijn wat betreft de Coronaregels, hebben wij hier even een overzichtje voor u gemaakt. Zo kunt u kijken welke maatregelen wij hanteren op school.

Voor kinderen in het basisonderwijs gelden de volgende regels:
bron: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/kinderen

• Heeft het kind verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn), of bekende hooikoortsklachten, dan mag hij of zij naar de kinderopvang of naar de basisschool. Het kind hoeft niet getest te worden op corona.  Dit geldt niet als het kind een nauw contact is van iemand die corona heeft. Of als het kind bij iemand woont die koorts heeft of benauwd is.  Dan moet hij of zij thuisblijven.
  • Heeft het kind andere klachten, die bij COVID-19 kunnen passen, zoals koorts, benauwdheid of (meer dan incidenteel) hoesten,  dan moet hij of zij thuisblijven tot de klachten 24 uur over zijn.Het kind hoeft niet getest te worden voor corona, tenzij hij of zij ernstig ziek is. Neem dan contact op met de huisarts.
  • Heeft het kind ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijft iedereen in het huishouden thuis.
  • Als iemand in het huishouden positief is getest op COVID-19, blijft iedereen in het huishouden thuis. Krijg het kind klachten? Maak een afspraak voor een coronatest.
  • Komt het kind terug uit een gebied dat een oranje of rood reisadvies heeft vanwege corona of krijg je een notificatie met de Coronamelder-app , dan gelden voor kinderen tot en met 12 jaar de bovenstaande adviezen. Zij mogen wel naar school of de kinderopvang. Voor iedereen ouder dan 12 jaar geldt dat ze na terugreis uit een oranje of rood gebied of na melding van de coronamelder-app 10 dagen thuis moeten blijven (quarantaine). Voor oranje of rode gebieden vanwege corona zie  NederlandWereldwijd

Daarnaast is er een beslisboom ontworpen speciaal voor u als ouder en voor ons als leerkrachten. Deze beslisboom is ontworpen op basis van de richtlijnen van het RIVM. Dit is een leidraad voor ouders en medewerkers om te kunnen beslissen of uw (verkouden) kind wel of niet naar school mag komen. Let op: voor ieder kind moet u de boom apart doorlopen.

Wilt u graag het protocol op uw gemakje even doorlezen? Dan kunt u die hier openen. Ook hebben wij een poster met daarop alle informatie beknopt voor u op een rijtje.