0118 576025

Voor & naschoolse opvang

Welkom op de buitenschoolse opvang

In of in de nabijheid van veel Walcherse basisscholen is buitenschoolse opvang (BSO) te vinden. De buitenschoolse opvang is voor kinderen vanaf 4 jaar totdat ze naar het voortgezet onderwijs gaan. Enthousiaste pedagogisch medewerkers begeleiden uw kind in het groter worden in kindvriendelijk ingerichte ruimten. Alle locaties van Kinderopvang Walcheren voldoen aan de eisen van de Wet Kinderopvang en worden regelmatig geïnspecteerd door de GGD.

Openingstijden

De BSO’s zijn open na schooltijd tot 18.00 uur. Op enkele locaties is verlengde opvang mogelijk tot 19.30 uur. Voorschoolse opvang is mogelijk vanaf 7.30 uur totdat de school begint. Tijdens de vakantie is de BSO geopend van 8.00 – 18.00 uur. Tijdens studiedagen, vieringen op school of ,  andere dagen wanneer er geen les is, kan de BSO open gaan. Voor ouders met een BSO contract van 52 weken zijn de studiedagen inbegrepen. Alle andere momenten dat de BSO kinderen opvangt, zal er extra betaald moeten worden voor deze opvang.

Uw kind is welkom bij de buitenschoolse opvang (BSO)

Als je de hele dag op school hebt gezeten, wil je niets liever dan ontspannen en fijn spelen met leeftijdsgenootjes. Dat kan bij de BSO!

Als alle kinderen zijn gearriveerd, wordt er eerst wat gegeten en gedronken. Daarna is het speeltijd. Samen buitenspelen, verkleden, knutselen, sporten, spelletjes doen en nog veel meer. Bij de BSO organiseren we activiteiten rondom de vier thema’s; sport & spel, kunst & cultuur, techniek en natuur. Vanzelfsprekend mogen de kinderen zelf kiezen wat zij leuk vinden om te doen.

In de schoolvakanties maken de medewerkers er een echt feestje van. Het is tenslotte vakantie!

Beleef de dag mee met Mijn KOW

Met het digitale ouderportaal Mijn KOW kunt u zien wat uw kind meemaakt bij de BSO. We plaatsen hierop foto’s en korte verslagen. Zo blijft u altijd en overal op de hoogte via uw computer, tablet en smartphone. Ook vindt u hier belangrijke documenten eenvoudig terug, zoals facturen en overeenkomsten.

Contracten en kosten

Heeft u een vaste dag per week opvang nodig of af en toe een uurtje? Alleen tijdens schoolvakanties of juist niet in de vakanties? Kinderopvang Walcheren biedt verschillende contractvormen aan. Ga naar www.kinderopvangwalcheren.nl om de mogelijkheden te bekijken. De kosten voor kinderopvang hangen af van het aantal uur en het pakket dat u afneemt en of u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag. Met de KOW Rekentool op www.kinderopvangwalcheren.nl/tarieven/rekentool rekent u snel en eenvoudig uit hoeveel kinderopvang in uw situatie kost.
Kom eens kijken!

Op www.kinderopvangwalcheren.nl vindt u meer informatie over de BSO en de verschillende locaties. U en uw kind zijn van harte welkom voor een vrijblijvende rondleiding. Maak hiervoor een afspraak via de website of via de afdeling Klantadvies (klantadvies@skow.nl of 0118-626350).

Inschrijven

Inschrijven kan online via www.kinderopvangwalcheren.nl. Er zijn geen kosten aan de inschrijving verbonden.